Startzondag in en om de Kloosterkerk in Ten Boer

Voorganger:Ds. G. de Boer (Ten Boer)
Locatie:Kloosterkerk, Ten Boer
Ouderling:Annemarijke Boonstra
Diaken:
Collectes:

Deze zondag is het startzondag.

Deze zondag, en ook het hele seizoen, staat het thema " Van U is de toekomst" centraal.
Binnen het jaarthema worden gedurende het jaar verschillende invalshoeken belicht. Zo staat tijdens startzondag het 'Onze Vader' centraal.

"Van U is de toekomst" bruist van optimisme, en dat mag ook. Maar we kunnen het afgelopen jaar toch ook niet zomaar vergeten. En ook nu gebeurt er genoeg in de wereld. En zijn we nog steeds genoodzaakt om coronamaatregelen aan te houden. Hoe kijken we naar de toekomst en welke zorgen hebben we daarbij?
Deze startzondag zullen we stilstaan bij deze zorgen, maar ook bij het optimisme. Want wat vinden we het fijn dat we elkaar weer kunnen en mogen begroeten. Om weer met elkaar kerk te mogen zijn.

Vanaf 10.00 uur is er bij de Kloosterkerk ontvangst met koffie/thee, ranja en gebak

De dienst start om 10.30 uur, deze is ook te volgen via de livestream op kerkdienstgemist.nl.

Aansluitend bieden wij diverse Workshops aan. Wij vragen u voor aanvang van de dienst alvast een keuze te maken voor een workshop. Hieronder een overzicht van de Workshops waaruit u kunt kiezen.

Wandelen - een wandeling van circa 40 minuten, trek de wandelschoenen dus aan. Tijdens de wandeling krijgt u een tekst mee ter overdenking of om te bespreken met een mede wandelaar.

Gespreksvormen - Ga met elkaar in gesprek aan de hand van diverse themakaarten. (max. 10 deelnemers)

Happy Stones - Maak uw/je eigen Happy Stones. Het is eigenlijk heel simpel: Happy Stones zijn stenen die in allerlei kleuren door iemand zijn geschilderd. De maker van de Happy Stone heeft de steen in de natuur verstopt, zodat iemand anders de steen kan vinden en hier blij van wordt! De vrolijke stenen zorgen voor echte geluksmomentjes

Petje op, petje af - Test je kennis, blijf jij als laatste over? Een actieve quiz waarbij er maar 1 kan overblijven.

Bingo - Gewoon een gezelschapsspel, maar dan wel coronaproof. Gezellig aan de Bingo

Theatersport - verhalen vertellen, verhalen verbeelden. Met elkaar bezig op het toneel.  (max. 10 deelnemers)

Catering groep - Wie helpt de catering met de voorbereiding van de lunch? (max. 4 deelnemers)

We sluiten de startzondag af met een gezamenlijke lunch. Een soepproeverij, aangevuld met broodjes. De soep en het brood staan dan voor u klaar, maar wilt u zelf een bord, lepel en soepmok (dit loopt het makkelijks met hete soep) meenemen?

Omdat we nog genoodzaakt zijn aan enkele coronamaatregelen, waaronder de 1,5 meter afstand, werken we met inschrijving vooraf.  Aanmelding kan door te mailen naar: scribakloosterkerk@gmail.com .

Vriendelijke groet, de startweekendcommissie. Gonny, Atje, Janny, Gerda en Esther