TOP2000 in de kerk!

Diaken:
Collectes:Open Hof Groningen

TOP2000-KERKDIENST UITZENDING VANUIT PKN KERK GTSTP in Ten Post

De PKN gemeente van Garmerwolde, Thesinge, Stedum en Ten Post (GTSTP) houdt op 2 januari om 16.00 uur weer een online Top2000-kerkdienst. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met de PKN gemeenten uit Bedum en Zuidwolde. Samen kijken en luisteren we naar de onlinedienst waarin het thema  KAN IK IETS VOOR JE DOEN? centraal staat.
In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan zelfs expliciet over het geloof of God. Vorig jaar was “The sound of silence”  een zeer gewaardeerde inbreng. Het origineel is van Simon and Garfunkel en komt uit 1965. Maar de cover uitvoering uit 2015 van de Amerikaanse heavy metalband Disturbed, maakte veel indruk. De kernboodschap van “The Sound of Silence” is dat we nooit stil hoeven te zijn en niet bang moeten zijn om ons uit te spreken, zowel in ons persoonlijke als in ons sociale leven.
Andere popnummers blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Weet jij van wie het themanummer “kan ik iets voor je doen?” is? Nee? Op 2 januari krijg je het antwoord.
We zijn ook weer benieuwd naar jouw keuze, welk nummer geeft jou inspiratie of roept een bijzonder gevoel op? Wordt “Fix You” van Coldpay net als vorig jaar weer de nummer 1? Op de website Top2000kerkdienst.nl vind je onder het tabblad top2000kerkdiensten een overzicht van alle diensten door het hele land. Onze dorpen staan hier tussen. Of stem via https://www.top2000kerkdienst.nl/gtstp/stemmen/?stemmen=GTSTP .
Voor de livestream of terugkijken van de dienst ga je naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/2509.
Zie ook: pkn-gtstp.nl , pknbedum.nl en deverbindingzuidwolde.nl

Collecte voor Open Hof Groningen
Scan onderstaande QR-code om bij te dragen aan dit doel.
Het vooraf ingevulde bedrag van €5,00 kunt je wijzigen.